Welke kartonnen bouwpakketten zijn er?

toy car karton
Afbeelding van Anil sharma via Pixabay

Als je van knutselen houdt, dan zijn kartonnen bouwpakketten een leuke manier om je creativiteit te uiten. Je kunt van alles maken van karton, van dieren tot voertuigen, van huizen tot meubels.

Een van de bekendste merken van kartonnen bouwpakketten is KarTent. Dit bedrijf maakt duurzame en recyclebare tenten van karton, die je kunt versieren en personaliseren. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, zoals een iglo, een tipi, een kasteel of een raket. Je kunt de tenten ook gebruiken als speelhuisje of als opbergruimte. KarTent levert de tenten als platte pakketten, die je eenvoudig in elkaar kunt zetten met de meegeleverde instructies.

Een ander leuk merk is Kartoni. Dit bedrijf maakt kartonnen meubels, zoals stoelen, tafels, krukjes en lampen. De meubels zijn stevig, lichtgewicht en milieuvriendelijk. Je kunt ze ook zelf in elkaar zetten en versieren naar je eigen smaak. Kartoni heeft ook een speciale lijn voor kinderen, met onder andere een poppenhuis, een keukentje, een winkeltje en een schoolbord.

Als je liever zelf aan de slag gaat met karton, dan kun je ook veel inspiratie vinden op internet. Er zijn talloze websites en blogs die je laten zien hoe je allerlei dingen kunt maken van karton, zoals dieren, voertuigen, planten, sieraden en nog veel meer. Je hebt alleen wat karton nodig, een schaar, lijm en eventueel wat verf of stiften. Je kunt je eigen ontwerpen maken of gebruik maken van sjablonen die je kunt downloaden en uitprinten.

Kartonnen bouwpakketten zijn dus een leuke en goedkope hobby voor jong en oud. Je kunt er je fantasie mee de vrije loop laten en je eigen creaties maken. Bovendien help je ook het milieu door karton te hergebruiken. Waar wacht je nog op? Ga snel aan de slag met karton!

Dit artikel is nog in bewerking en kan er morgen heel anders uitzien.