Zilvervisvalletjes zelf maken uit karton

DIY kartonnen zilvervisvalstrips

In de winkel betaal je al gauw 5 euro voor 2 van die valletjes waar die enge beestjes, die over je vloer en behang kruipen, in verdwalen.

Van een ouwe doos die je gratis bij de supermarkt meeneemt en een stuk doorzichtig plakband dat in de winkel ongeveer 1 euro kost maak je er voor die prijs een stuk of 20.

Je begint met stroken met de breedte van je plankband te knippen of te snijden. Dan plak je aan elk einde aan de onderkant een stukje tape dat je over laat steken zodat je dat kunt gebruiken om het plakband, waarmee je de strip gaat bedekken, vast te plakken.

Kartonnen zilvervisval strip Knip een stuk plakband ter lengte van de kartonnen strip van de rol en leg dat met de plakkant naar boven op de strip.

Vouw de eerder aan de einden geplakte stukjes plakband hier overheen en klaar is de jas.

Je kunt vooraf de kartonnen strippen natuurlijk ook nog leuk kleuren of beschilderen of dat aan de kleintjes uitbesteden.

De kartonnen zilvervisvalletjes kun je nu op plekken neerzetten waar de zilvervisjes of papiervisjs graag komen buurten.

Fruitvliegjesval

Ook heel geschikt voor het vangen van kleine fruitvliegjes of rouwvliegjes. Zet of leg de strips in de buurt van de planten waar de rouwvliegjes in zitten of achter de fruitschaal.

Tip: smeer er wat honing op als je te maken hebt met eigenwijze vliegjes.

Als je ze kant en klaar wilt kopen kan dat ook. Bol.com heeft een grote sortering.

Update: Dat geslijm met honing op een stuk kleeftape maakt geen enkele indruk op die kleine vliegende monsters. Na 4 dagen vissen is er niet eentje op mijn valletjes neergestreken. En kennelijk ben ik zilvervisvrij of ik heb het weer getroffen met een populatie van slimmerikken die zich niet meer vast laten slijmen. Of ze zijn geëmigreerd, hopelijk naar de buurman.

slechte vangst
Oogst van 4 dagen vissen